Cacao ceremonie

Cacao ceremonie

Wat is Ceremoniële Cacao?

Ceremoniële cacao is anders van samenstelling en bevat meer verbindingen dan organische rauwe cacao. De cacao welke wij ceremonieel gebruiken wordt door een cacao sjamaan van Guatemala in het wilde regenwoud uitgezocht en wordt niet verbouwd op een boerderij.

Het wordt al eeuwenlang gebruikt als voedsel, medicijn en daarbij ceremonieel in rituelen.


De werking

Cacao is een krachtig middel voor innerlijk werk en ontwikkeling van creativiteit. Het verhoogt je vibratie en laat je onvoorwaardelijke liefde voelen voor jou zelf en anderen. Het bevordert emotionele integratie en verbinding.

Vele deelnemers geven aan een diep gevoel van vreugde en vrede te voelen, een connectie met iets compleets.

Cacao opent dan ook het hart en brengt ons in diepere verbinding met ons zelf, onze spirituele wijsheid en anderen. Het laat ons voelen wat we eigenlijk allemaal diep van binnen al weten, dat we allen liefde zijn en één. Het helpt ons bewust te worden van blokkades, patronen en overtuigingen die ons beletten ons leven zo te creëren en in te richten zoals wij dat het liefst zouden willen. Doordat we onze pijn hierin kunnen zien en voelen, laten we het los en ontstaat er ruimte en vrijheid voor(zelf) liefde en magie…

Het leert ons om onze kracht en waarheid te vinden, onze goddelijkheid…

Het is een zachte krachtige vrouwelijke energie en laat je zien dat we plezier mogen maken in ons leven. Het brengt verbinding met je innerlijk kind en daarnaast een diepe verbinding met moeder Aarde.


De bestanddelen

De Maya’s noemden Cacao ‘the water that runs through your heart’. Cacao is met ongeveer 1200 bestanddelen de meest complexe superfood uit de natuur. Ongeroosterde Cacaobonen bevatten de hoogste concentratie antioxidanten (flavonoïde), van alle voedingsmiddelen. Het bevat Serotonine en Tryptofaan welke gevoelens van geluk en vrede teweegbrengt en waardoor angst en stress vermindert.

Ook bevat cacao de stof Phenethylamine (PEA), dezelfde stof die vrijkomt als we verliefd worden. Het brengt gevoelens van extase en euforie teweeg. Daarnaast helpt PEA ons focussen en concentreren, en staat het erom bekend dat het (zenuw/spier) pijn dempend en verlagend werkt, Anandamide zorgt voor het ‘bliss’ gevoel, een natuurlijke ‘high’ welke ook na sporten in je lichaam/systeem gevoeld wordt. Verder bevat Cacao vele mineralen zoals magnesium, ijzer, chroom, mangaan, koper, zink en vitamine C.


Wat gebeurt er tijdens een Cacao Ceremonie?

Tijdens een cacao ceremonie drinken we 42 gram rauwe cacao in een veilige en harmonieuze omgeving.  We maken gebruik van een aantal elementen die het hart openende effect van de ceremonie zullen ondersteunen zoals o.a. meditatie, klank, zang en dans. Vaak gaat deze ceremonie gepaard met een klankbad(zie klankceremonie)

Bij Cygnus vinden we het belangrijk dat we een veilige (energetische) ruimte creëren, waarbij liefdevolle reflectie en verbinding mag ontstaan. Hierdoor is het mogelijk om dichtbij jouw verhalen van het hart te komen. Je kunt gaan zien waar jouw blokkades en patronen vandaan komen en deze met de kracht van de liefde (cacao spirit) te helen.

De ceremonie zal in de avond plaatsvinden en zal ongeveer 3 uur duren, hierbij heb je een heerlijk matrasje waar je comfortabel de hele ceremonie op kunt liggen of zitten. Na de ceremonie is er ruimte voor (indien men wenst) te delen en wat te eten en drinken. Het is raadzaam om 2,5 uur voor de ceremonie geen voedsel meer tot je te nemen en de laatste maaltijd een lichte maaltijd te laten zijn.


Locaties

Wij  verzorgen op twee locaties Cacao ceremonieën, in Zoetermeer en Budel (Zuid Oost Nederland)

Ook is het mogelijk een individuele ceremonie te doen of met 2 personen of zelf een groepje samen te stellen van b.v. vrienden, collega’s enz.

Indien je graag een Cacao ceremonie op eigen locatie wilt organiseren, laat het ons weten, want ook dit is mogelijk!

Voor meer informatie , neem contact op via het contact formulier en wees welkom!

Wil je op de hoogte gehouden welke data er ceremonieën gepland staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina.

 

Reacties zijn gesloten.