Cacao ervaring

Ervaringen

 

Cacao klankbad ceremonie

De cacao innemen was intens; niet vies (als je reeds eerder het madre plantmedicine hebt gedronken …) en ik merkte op dat ik op een bepaald moment er genoeg van had ingenomen. Zwaar op de maag (en figuurlijk kan dat ook zo zijn 😉 wilde daar eerst niet naar luisteren, want ik gun mezelf toch de cacao? Maar dat was de mind realiseerde ik mij. Ben juist op weg om meer naar mijn ‘gut’ feeling te gaan luisteren, ook al snap ik die niet altijd. Ik heb tranen gevoeld, zwaarte, opluchting en blijdschap. Ook mijn 1e chakra gloeide en ik voelde mij daardoor zo verbonden, dat wil zeggen ge-aard. Had ik nog niet eerder gevoeld. Dat vervulde mij met een soort blijdschap-liefde-veiligheids gevoel. Kan het niet zo goed of beter omschrijven 🙂 Daardoor ontstond wederom ruimte om tranen te laten en weer een stukje verdriet te helen. Iemand vertelde mij ooit: iedere traan is een parel voor de Ziel. Die avond en de volgende dag was ik best moe én wederom kwamen de tranen met regelmaat. Pas later dacht ik: zou dit de nawerking zijn van de Cacao?

Het was een warm welkom en volkomen open, terwijl je elkaar nauwelijks kent. Fantastisch.

Ik voelde mij veilig om (er) te zijn en te vragen en/of te vertellen over wat ik nodig had.

Het was een fijne ruimte en de live muziek was heerlijk!

Anoniem


Ik heb, door de cacao, een diepe, zware, lichamelijke ontspanning ervaren.
De klanken en geluiden voeren je weg naar andere werelden.
Ik heb ervan genoten. Met recht een “klankreis”.
Thee met fruit en snacks na afloop waren zeer welkom.
Beter had ik alleen een zachtere matras/luchtbed meegenomen.
Het werd begeleidt doot twee hele lieve dames. Fijne en deskundige begeleiding.
De ruimte was groot, ruim, fijne sfeer en temperatuur. Was echt genieten.

Arie


Ik vond de ceremonie prettig en intiem. De cacao heeft mij wel wat inzichten gegeven. Ik had niet zozeer het gevoel dat mijn hart open ging, maar ik kreeg meer zicht op het verdriet en spanning die ik in mijn lijf heb opgeslagen. Daarna voelde ik de ruimte, zoals het eigenlijk moet zijn.

Ik vond de begeleiding van L prettig. Ze heeft een rustige uitstraling en was vriendelijk. Haar aanwezigheid was geruststellend en ze liet ons vrij in de ruimte. De ruimte was intiem en veilig. Een goede sfeer met de juiste vibes. De muziek was soms goed en soms niet goed, maar dat is persoonlijk. Het hele contact met Cygnus was als een warm bad. Ik heb mij vol vertrouwen aan de ceremonie en het team overgegeven.

Sylvia


Cacao outdoors

Dit was voor mij de eerste kennismaking met ceremonieel cacaogebruik. De begeleiding was open, authentiek, eenvoudig en geruststellend. De grootte van de groep was ideaal: geen overweldigende massa maar ook niet een klein groepje waarbinnen je het gevoel hebt dat je je meer open zou moeten stellen dan je eigenlijk wenst. Cacao is zeker in staat de emoties van het hart aan te raken, zowel de gevoelens en het besef van openheid en verbondenheid dan wel de persoonlijke en diepere lagen die daar onder schuil gaan.

Paul


Z-A-L-I-G!

L heeft ons eerst rustig en met veel liefde ontvangen en uitgelegd wat er ging volgen.

Vond het leuk dat ze uitleg gaf over de herkomst van de cacao en dat het veel vrouwelijke energie had en dat ze het ook zelf had geraspt.

Hoewel alle mooi was uitgelegd was ik toch benieuwd wat effect het op mij zou hebben.

Heb het volledige glas niet opgedronken (Deed me beetje denken aan mijn laatste plantmedicijn reis) mijn gevoel zei dat het genoeg was, dus heb er ook naar geluisterd deze keer ;).

Ik voelde het effect al meteen, de cacao die door mijn aderen stroomde, kan precies zeggen waar de cacao in mijn lichaam was, fijn en relaxed gevoel.

Ik ging liggen en had het gevoel dat ik in een hangmat zat die wiegde maar niet op mijn?/de aarde? Ritme. Wat eerst wel wat onprettig was, maar ik liet het gewoon toe en aanvaarde het gevoel en keer erna zonder oordeel. Dan had ik het gevoel dat ik in een glijbaan zet om dan mooi te landen op mijn eigen ritme. Mieren die me in een soort cocon wikkelde die warm en veilig aanvoelde. De hele reis heb ik alles vooral als perfect gevoeld. Alles wat er gebeurde rondom mij dat fijn en niet fijn was, is gewoon hoe het moet zijn en alles was perfect en op de juiste timing. Dat ik ook synchroon met het universum was en dat het spelen met het universum was begonnen.  En zo voelde ik me al een tijdje hoor, dat alles is zoals het is of hoort te zijn. Cacao maakt alles gewoon veel intenser.

Heb bijzonder lang in mijn reis gezeten, toen mijn vriendin aan het terug komen was voelde ik dat ik ook moest terug komen, ook hetzelfde als de laatste aya. Ergens mijn eigen tempo niet aanvaarden. Ik wauw niemand storen door nog helemaal in mijn reis te zitten. Begon me draaierig en misselijk te voelen. L en mijn vriendin maakten al snel duidelijk dat het er mag zijn en ik me niet hoef aan te passen. Heb zo nog vrij lang doorgegaan, en tegen het einde voelde ik de cacao mijn aderen verlaten, zoals in het begin kon ik voelen hoe het door mijn aderen stroomt en ook hoe het mijn aderen aan het verlaten was. Denk dat het dan al 23.30 uur was dat ik volledig bij was. De begeleiding was veilig, rustgeven en liefdevol zoals altijd.

Het is een super mooie en heel rustgevende en aangename ruimte. Het kampvuur op het einde was ook super leuk

Ik vind het altijd wel een meerwaarde live muziek van de trommel en klankschalen. De muziek die er gedraaid werd was ook super en liefdevol.

A.


De ceremonie was veel prettiger dan de 1e keer. De ruimte was fijner, mooiere energie. Voor mij extra fijn omdat er veel vrienden en bekenden waren. Bij het openen van de cacao had ik een soort contact ermee. Het drinken ging zonder problemen, de vorige keer kon ik het moeilijk wegkrijgen. Ik kwam in een liefdevolle flow terecht waarbij het hartchakra geopend werd. Dit heeft nog lang nagewerkt. De muziekklanken waren heel fijn en mooi. De volgende keer ga ik zeker weer meedoen.

Liefs en heel veel dank van R


 

Reacties zijn gesloten.