Cacao therapie

Cacao therapie

Wat is Ceremoniële en therapeutische Cacao

Ceremoniële/therapeutische cacao is anders van samenstelling en bevat meer verbindingen dan organische rauwe cacao. De cacao welke wij ceremonieel en therapeutisch gebruiken wordt door een cacao sjamaan van Guatemala in het wilde regenwoud uitgezocht en wordt niet verbouwd op een boerderij.

De Maya’s noemden Cacao

‘the water that runs through your heart’

Cacao is met ongeveer 1200 bestanddelen de meest complexe superfood uit de natuur. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als voedsel, medicijn en ceremonieel in rituelen. (Zie Cacao Ceremonie)

Cacao heeft vele bijzondere eigenschappen en is met recht een superfood met vele positieve gezondheidsvoordelen te noemen.

Ongeroosterde Cacaobonen bevatten de hoogste concentratie antioxidanten (flavonoïde) van alle voedingsmiddelen.  Flavonoïde hebben een gunstige invloed op de huid, bloedvaten, bindweefsel, vaatproblemen, en cholesterolgehalte. Het vermindert oxidatieve stress en UV-schade. En daarnaast heeft Flavonoïde ook nog een antiallergische werking. Flavonoïde heeft een gunstige werking op de hersenen zoals bij b.v. MS, mits een goede dosis aangehouden wordt.

Het bevat Serotine en Tryptofaan welke gevoelens van geluk en vrede teweegbrengen en waardoor angst en stress vermindert. Het regelt je alledaagse behoeften zoals slaap, je eetlust (je hongergevoel wordt hierdoor gereguleerd), je temperatuur en je stemmingen. Een tekort hieraan kan zorgen dat je minder goed in slaap kunt vallen en een onrustige nachtrust hebt, je geen goed en gezond voedingspatroon hebt en daardoor een trage stoelgang hebt, hoofdpijn, zoetbehoeften, eetbuien en gevoelens van depressiviteit. Een Cacao therapie zou hierin verandering kunnen brengen.

Ook bevat cacao de stof Phenethylamine (PEA), dezelfde stof die vrijkomt als we verliefd worden. Het brengt gevoelens van extase en euforie teweeg, bij hogere dosissen zoals bij een cacaoceremonie. Daarnaast helpt PEA ons focussen en concentreren, en staat het erom bekend dat het (zenuw/spier) pijn dempend en verlagend werkt,

Anandamide zorgt voor het ‘bliss’ gevoel, een natuurlijke ‘high’ welke ook na sporten in je lichaam/systeem gevoeld wordt. Anandamide kan ook deels verantwoordelijk zijn voor pijnregulering en slaappatronen.

Anandamide speelt ook een belangrijke, maar tot nu toe weinig bekende rol in de hormonale balans en het voortplantingssysteem.  Het is van vitaal belang voor een gezonde nesteling van het jonge embryo in de vroege zwangerschap.

Verder bevat Cacao vele mineralen zoals magnesium (goed voor spierontspanning en botten), ijzer, chroom, mangaan, koper, zink en vitamine C.

Daarnaast is Cacao een krachtig middel voor het innerlijk, op het gebied van ontwikkeling van creativiteit. Het bevordert emotionele integratie, verbinding en positiviteit. Het werkt ook hierin op de diepere lagen van onze ziel.


Yvonne’s verhaal

Onderstaand het verhaal van Yvonne welke dolgraag al jaren een Ayahuasca reis wilde maken echter door haar enorme hoge bloeddruk dit niet kon, na 3 mnd. therapie met cacao snapt haar internist er niets van, na tig jaar van alles te hebben geprobeerd. Haar bloeddruk is inmiddels zo sterk gedaald dat deze in balans is en zij nu zover is dat zij een reis mag gaan maken.

Ik ben Yvonne en wil graag mijn verhaal met je delen:

In September was het 6 jaar geleden dat er bij de preoperatieve screening een MEGA hoge bloeddruk werd gemeten 189/158 dus meteen alles on hold.
Allerlei onderzoeken, medicijnen en 3x per week bloeddruk laten meten bij de huisarts wat voor mij op zich al vervelend was omdat ik geen rust ken. Altijd het gevoel om maar door en door te gaan en wat natuurlijk zijn weerslag had op de meting 205/182 in combinatie met een hartslag van boven de 120 was heel normaal. Op een gegeven moment was de druk op mijn bloedvaten zo ontzettend hoog dat ik opgenomen ben in het ziekenhuis om de medicatie die inmiddels al tig keer veranderd was rechtstreeks in een infuus te krijgen maar ook daar geen verandering.
Doorverwezen naar Maastricht hartonderzoek gekatheteriseerd, een nieronderzoek maar een oorzaak was er niet te vinden, Ik was een tikkende tijdbom en op een gegeven moment zelfs een ooginfarct gehad waardoor het zicht in mijn rechteroog minder dan 20% was.

En ik wilde ook graag een Ayahuasca reis maken, ergens had ik het gevoel dat daar de oplossing lag voor mij maar helaas mocht ik bij Cygnus niet meereizen i.v.m. mijn veel te hoge bloeddruk.
Een grote teleurstelling, maar natuurlijk wel begrijpelijk, veiligheid gaat voor alles. En toen gebeurde er iets wat mijn hele leven veranderde.

Een hele goede vriend van mij, welke al 2 keer een Ayahuasca reis bij Cygnus heeft mogen beleven belde “Heb je tijd om de mensen te ontmoeten van Cygnus, want ze zijn hier in onze woonplaats” Wat een warmte voelde ik meteen toen C mij omarmde. We kunnen wel Cacao therapie doen!?, hmmm dacht ik nog zou dat kunnen helpen? Ter plekke werd mij wat ademhalingsoefeningen geleerd en de cacao werd klaar gemaakt voor mijn kleine reis, op 26 Oktober was het dan zover….

Bij de desbetreffende vriend thuis heel gezellig kaarsjes aan en met nog een vriendin erbij die de muziek had meegenomen, kreeg ik de eerste dosis 42 gram onbewerkte cacao met wat water te drinken! Kei bitter maar ok, voor een goed doel. Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik kon verwachten maar al snel voelde ik mij erg emotioneel worden dus vechten tegen mijn tranen, want huilen is een zwakte (zo ben ik opgevoed) Mijn vrienden hadden het in de gaten en vertelden me dat ik me helemaal mocht laten gaan of ik nou wilde zingen, dansen of huilen het is jouw gevoel werd me verteld. M’n vriend gaf mij een theedoek, lachte, gaf mij een knuffel en zei; HIER SCHAT voor het geval een zakdoek niet genoeg is. Weg kruipen onder de theedoek gaf mij een comfortabel gevoel en er gingen emoties door mij heen, echt niet normaal en ik zag duidelijk situaties die ik in mijn jonge jeugd heb meegemaakt en nooit meer aan wilde denken.
Gek genoeg begon ik dingen die ik altijd heb weggestopt in het rond te strooien, voelde dat ik erg druk was maar kon niet stoppen. Ik wist ook niet wat er precies aan de hand was met mij, besefte ik later. Later op de avond lekker gegeten en maar praten, praten, en praten wat was ik dankbaar …….J TOEN AL ……..

Trouw elke dag 10 gram cacao tot mij genomen en na 4 dagen moest ik mijn bloeddruk laten meten bij de huisdokter. Hij keek pakte een andere bloeddrukmeter en snapte er niks van bloeddruk 151/121, nog veel te hoog maar voor mij het laagste in 6 jaar. Een bloeddruk meter mee naar huis en de opdracht 2x pd. te meten en te noteren. Het bleef zakken en de dokter belde de internist met het verhaal over mijn ervaring met de cacao.
En daar toog ik een week later met de lijsten naar het ziekenhuis, de internist nam mijn bloedruk op en zei, het is niet te verklaren maar idd 139/92 inmiddels. Mijn bloeddruk na meer dan 6 jaar volgestopt te zijn met medicijnen, ziekenhuis opnames, allerlei onderzoeken en het beheersen van mijn leven was normaal.

Het kon niet op, al die tijd in contact gebleven met C en 2 weken moest mijn bloeddruk onder de 130/ 75 zijn en ik kan jullie vertellen dat ik 21 December 10 weken na de eerste inname van de cacao mijn (Ayahuasca)reis mag maken!

Ik ben zo benieuwd, na meer dan 6 jaar volgestopt te zijn met medicijnen, ziekenhuis opnames en allerlei onderzoeken en het beheersen van mijn leven, voel ik mij zo veel beter, inwendig rustiger en zo gelukkig. Ik raad iedereen aan het te proberen en niet alleen voor de hoge bloeddruk, nooit gedacht dat een zo simpel iets als echte pure Cacao (uit Guatemala) mijn leven zo zou veranderen.
Yvonne


Tot slot…

Heb jij klachten welke hierboven vermeld staan? Wie weet is cacao therapie iets voor jou! Stuur me een bericht en dan kunnen we samen kijken wat haalbaar is. De kosten liggen voor een totale 3 mnd. tussen de € 120,- en € 165,- afhankelijk van de klacht zelf, het aantal klachten tegelijk en de duur van noodzakelijke inname.

PUUR voor jou gezondheid, hoe mooi is dat!

Let op! Cacao therapie is geen vervangende therapie! Wij zullen nooit en te nimmer advies geven over reeds bestaande therapieën welke gevolgd worden binnen de reguliere geneeskunde en/of alternatieve geneeskunde.

Voor meer info of vrijblijvend advies, neem gerust contact op.

 

 

Reacties zijn gesloten.