Cygnus Soul Awakening (CSA)

Cygnus Soul Awakening (CSA)

Wat is Cygnus Soul Awakening (CSA)?

CSA bestaat uit een combinatie van een Mao remmer en truffels. De werkzame stof van truffels is Psilocybine. Deze stof is ook te vinden in paddo’s. De combinatie staat ook bekend als Psilohuasca. De toegevoegde Mao-remmer geeft een verlenging en een verdieping aan de Psilocybine. Voor CSA gebruiken wij Peganum Harmala en truffels. Het gebruik van een Mao-remmer zonder kennis en ervaring raden wij af.

Waarom Peganum Harmala i.p.v. Passiebloem of Banisteriopsis caapi? Omdat de Passiebloem niet de diepte brengt van Peganum Harmala en Peganum Harmala veel stabieler is en daardoor beter te doseren dan Banisteriopsis Caapi.

Waarom de naam CSA? Omdat het gaat om de totale ervaring, daarom kwam deze benaming het dichtst bij in de buurt.

Op gevoel hebben wij ooit Psilocybine (truffels) gecombineerd met Cacao en doen daar alweer acht jaar ceremonieën mee.  In Cacao zitten Mao-remmers en dat bleek een magische combinatie met Psilocybine.  Na jaren ervaring met diverse plantmedicijnen zoals de Madre (vrouwelijk) en Huachuma (mannelijk) hebben we twee oude plantmedicijnen gecombineerd. CSA wordt ervaren als een neutraal en onzijdig plantmedicijn.


 

Geschiedenis van de truffel

De officiële naam voor de magische truffel is ‘sclerotium’. Truffels staan ook bekend onder de namen ‘Magic truffles’ of ‘Philosopher’s stones’. Truffels zijn een massa van het zogeheten mycelium (schimmel met draderige structuur). Onder de juiste omstandigheden groeien daar bovenop paddestoelen. Dus paddestoelen zijn de vruchten van het mycelium.

Het gebruik van paddenstoelen dateert ver terug in de tijd en vindt zijn oorsprong in Mexico en Guatemala. De indianen noemde het ook ‘Vlees van de Goden’.

In de 16e eeuw werd het gebruik van truffels/paddestoelen verboden door de Spaanse ontdekkingsreizigers. Zij beschouwden dit als ‘duivelswerk’ toen zij de effecten ervan waarnamen. Hierdoor verdween het gebruik ondergronds en werd de paddenstoel voor 4 eeuwen lang doodgezwegen tot 1938.


Wat doet het?

CSA is magisch en is niet te vergelijken met het alleengebruik van Psilocybine (truffels/paddenstoelen). De gebruikte dosering maakt de reis minstens even intens als  b.v. Ayahuasca. Echter waar Ayahuasca je bij de nekvel kunt pakken en je de spiegel voorhoudt is CSA daarin zachter en lijkt het iets stuurbaarder. Indien je in de CSA iets tegenkomt waar je op dat moment nog niet helemaal klaar voor bent kun je een ander pad kiezen en zal CSA je op vriendelijke wijze later in je reis toch weer terugbrengen naar dat punt……….waardoor toch de inzichten en heling plaats kan vinden . Het heeft de wijsheid en kracht van Ayahuasca en de speelsheid in het hier en nu van de Huachuma/San Pedro. De werkzame stof psilocybine is niet in strijd met de opiumwet en daarmee is deze ceremonie volkomen legaal.

De innerlijke reis wordt als zeer intens ervaren. Het is een rollercoaster aan filosofische gedachtegangen, inzichten, gevoelens, fysieke ervaringen, verleden en heden komen voorbij ondersteunt met visuele ervaringen. Het daagt je uit om creatief te zijn, te vergeven, naar je pijnstukken en emoties te gaan, hoofd en bijzaken scheiden, processen af te sluiten, loslaten en afscheid te nemen van wat ons niet meer dient. Meer zelfliefde met ruimte voor nieuwe ervaringen. Een nieuwe focus.


Ceremonie

We drinken het als 1 ‘magisch’ drankje, welke vlak voor de ceremonie vers bereid wordt. We maken hierbij gebruik van verse truffels van goede en betrouwbare kwaliteit. Het voordeel is dat je geen truffels hoeft te eten en dat het in thee vorm minder zwaar op de maag valt. Tijdens de reis word je meegenomen en ondersteund door passende muziek. De reis maak je op een matras met dekbed en kussen in een sfeervolle ceremoniële ruimte en veilige setting met ervaren begeleiders.

De energie tijdens je reis is geheel zelf te dragen. De begeleiding zal zich daarin zo min mogelijk bemoeien. Uiteraard voelen we mee in de energie en bieden we altijd ondersteuning waar nodig. Dit mag natuurlijk op ieder moment vanuit de reiziger ook aangegeven worden.

Doordat ieder zintuig open staat, komt ieder geluid, geur en waarneming heel intens binnen. Het smudgen met Palosanto hout of het branden van wierook wordt dan ook  als niet prettig ervaren en daarbij kiezen we ervoor om met lichte geurtjes te sprayen om de energie te zuiveren. Het bespelen van instrumenten laten we bij deze ceremonie ook achterwege, door middel van de playlist wordt de reiziger al meegenomen in de flow van de CSA. Ook kan het zijn dat er stiltemomenten genomen worden wanneer dit zo voelt.

Het is een persoonlijke individuele reis en duurt tussen de 6 en 12 uur  en kan individueel een lange na flow hebben.

Dit verschilt reiziger. Het is hierbij noodzakelijk dat je(indien nodig) rekening houdt met een overnachting om de veiligheid te waarborgen. De ceremonie sluiten we in de avond of de volgende ochtend af na het ontbijt.

Bij aanmelding ontvang je aanvullende informatie om je voor te bereiden op je reis. Ook zullen we je een vragenlijst toesturen waardoor wij je zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden en kunnen nagaan of er bepaalde medicatie/middelen zijn waardoor een reis met CSA een gevaar kan opleveren. (zie ook contra indicaties). Indien nodig zal dit besproken worden en kunnen wij altijd in overleg met onze arts.

Het gebruik van truffels of paddo’s een maand voorafgaand aan de ceremonie is af te raden aangezien dit de sterkte van de CSA kan verminderen.


 Locaties/deelname

Deze ceremoniën vinden in de zomer plaats vanaf juni t/m augustus/september op een magische plek outdoors in Brabant. In de maanden september t/m mei vinden de ceremoniën plaats in Zoetermeer en  Budel.

De groepjes zijn altijd max. 4 personen(locaties Budel en Zoetermeer). Uiteraard kun je ook privé of met 2 personen reizen of een eigen groepje samenstellen. Outdoors in de zomermaanden zijn de groepen groter.

Wil je op de hoogte gehouden welke data er ceremonieën gepland staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina.

Wens je vrijblijvende info/advies, neem gerust contact op.

 

Reacties zijn gesloten.