Despacho ceremonie

Despacho ceremonie

Wat is Despacho?

Despacho ceremonieën komen uit de Inca traditie en zijn gebeden en offerandes aan de Grote Geest, de Apus, Moeder Aarde en de Nusta’s.

Een Despacho bestaat uit een papier waarop verschillende ingrediënten worden geplaatst in een ‘mandala’ vorm. Het zijn kleurrijke offers waar ‘dingen’ vanuit de natuur in gaan, zoals watten, wol, rozen, noten, mais, chocolade, snoepfiguurtjes (dieren), kruiden, bloemblaadjes, en andere etenswaren en voorwerpen. Deze staan symbool voor de intentie van het Despacho.

Het begint met het plaatsen van Kintu’s. Dit zijn 2 of 3 coca of gedroogde rozenblaadjes. Het is niet zomaar een verzameling van wat voorhanden is maar de ingrediënten worden met aandacht, respect, liefde en intentie verzameld en in de Despacho geplaatst.

Een Despacho is een eenvoudige, maar krachtige vorm van healing en transformatie.

Tijdens het maken van een Despacho worden de gebeden/intenties ingeblazen in alle ingrediënten. Je ontvangt ingrediënten waar jij jou vraag/intentie in mag blazen.

Bedenk altijd dat wij vragen en niet eisen, leg jezelf geen verwachtingen op maar vertrouw alles toe aan grote geest die precies weet wat jij op dit moment nodig hebt, en mag ontvangen.

Als de Despacho klaar is, zal het worden gezegend en wordt het op een zorgvuldige manier dichtgevouwen, erna volgt een ritueel waarbij je aura gereinigd wordt. Het Despacho zal op traditionele wijze geofferd worden aan het vuur. Tijdens het offeren aan het vuur komt er energie vrij, deze wordt bij je ingeblazen, waardoor een transformatie in jou kan plaatsvinden.

Door de Despacho ceremonie bekrachtig je de intentie en ervaar je ondersteuning, het heeft een heilzame uitwerking op de processen in je leven. Vaak ervaren mensen dat innerlijke processen sneller uitkristalliseren.


Een Despacho ceremonie kan voor verschillende doeleinden toegepast worden:

  • Om meer contact te maken met jouw ziel
  • Bij een ziekteproces
  • In je relatie of het aantrekken van een relatie
  • Bij fasen/beslissingen in je werk en/of je privéleven
  • Bij emotionele pijnen
  • Bij processen van loslaten
  • Bij verjaardag of jubileum
  • Bij geboorte
  • Bij overgangs- of afsluitingsfase in het leven
  • Voor een persoonlijke reiniging.

De kracht van intentie

Met een persoonlijk Despacho heb je de kans om op alle gebieden van je leven, waar je voelt dat je ondersteuning nodig hebt of zou willen vragen om zegeningen, te focussen. Het is een zeer krachtige manier om je intenties vast te stellen en over te geven aan het vuur. In de weken en maanden na een Despacho ceremonie zal je worden verrast door het verkrijgen van die ‘dingen’ waarnaar je hebt gevraagd, zij het misschien in een onverwachte of ongebruikelijke vorm. Veelal op een manier die anders is dan je zelf voor ogen had.


Ayni Despacho

Ayni betekent wederkerigheid. Het is een heilige uitwisseling van liefde.
Ayni is het uitgangspunt van elke ceremonie omdat je bezig bent met het uitwisselen van energie in de wereld van de Geest. We openen ons hart voor Ayni, voor onze verlichte Geest en staan toe dat dit proces zich de komende dagen ontvouwt.

Kuti Despacho

Kuti betekent omkeren. Hiermee kan alle zware energieën die van anderen naar ons zijn toegekomen teruggeven worden, het is heel krachtig bij het tenietdoen van zwarte magie, van negatieve emoties, gedachten en verlangens die door anderen aan je zijn opgelegd. In dit proces ben je bezig met het terugnemen van je macht, waardoor je je niet langer meer machteloos zult voelen en waardoor je helder kunt gaan zien hoe deze situaties in het verleden voortgekomen zijn uit jouw eigen schaduwen.


Heb je interesse of het verlangen om een Despacho ceremonie privé of in groepsverband te ervaren, neem dan gerust contact op.

Reacties zijn gesloten.