Kinder Despacho ceremonie

Kinder Despacho ceremonie

Niet alleen een Despacho voor volwassenen is een mooie intense beleving maar ook een Despacho voor kinderen is een mooie ervaring. Deze ceremonie is speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar.
Je kunt samen met je kind deze bijzondere ceremonie bijwonen (één volwassene per kind)

Wat is een Kinder Despacho?

Voorafgaand aan de ceremonie zal er uitleg gegeven worden over het thema en wat we precies gaan doen. Ze zullen kennis maken met bepaalde tradities van de oude volkeren. Er zal gebruik gemaakt worden van ratels en vrolijke liedjes. Er zal een speciale kindermeditatie zijn en de kinderen zijn vrij om alles te delen wat op dat moment in hen opkomt. Uit ervaring weten we inmiddels dat de kinderen zich ontspannen voelen waardoor zij totaal zichzelf kunnen zijn en de meest mooie wijsheden en uitspraken naar voren komen.

“Een Despacho is het maken van een soort wenspakketje.”


Op een papier leggen we diverse natuurlijke spulletjes zoals bloemblaadjes, confetti, snoepjes, maïs, bonen, taartkaarsjes en nog veel meer…telkens blazen we onze speciale wens in hetgeen we op het papier leggen. Uw kind mag zelf ook iets meenemen of maken wat aan het Despacho mee kan worden gegeven. Een tekening, een briefje waarop iets staat geschreven, een steen, iets anders van natuurlijk materiaal…

Elk ingrediënt heeft zijn eigen betekenis en uiteindelijk zal het geheel een kleurrijke mandala vormen.

Als het pakketje op een speciale manier is dichtgevouwen zullen we het buiten ceremonieel verbranden op een schaal met vuur. Er zal muziek gemaakt worden en als zij dat willen een rondje gedanst worden. Uit ervaring blijkt dat de meest introverte kinderen zich lekker laten gaan en vol genieten van het spektakel. Want vuur blijft voor de kinderen toch een enorm spektakel.

Ieder kind mag zelf zijn wens/intentie bepalen, dit kan en mag van alles zijn…op het moment dat de wens ingeblazen wordt heeft het kind op diep niveau allang bepaald wat deze wens is, of dit nu bewust of onbewust is, of het kind het nu begrijpt of niet…het gaat om het totale gebeuren en het op een speelse manier ‘maken’ van een Despacho.

Vrolijkheid, speelsheid, spontaniteit en het bijster interessant vinden, zijn de dingen die we ervaren tijdens een Despacho ceremonie.


Despacho ceremonieën komen oorspronkelijk uit de Inca traditie. Het zijn gebeden(wensen) en offerandes aan “grote geest”.
Door middel van het offeren aan het vuur, geven zij de gebeden over aan het vuur, om zo te kunnen transformeren.
Zie voor meer informatie het kopje Despacho Ceremonie. (Voor volwassenen)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.