Huachuma/San Pedro

Ervaringen 

 

San Pedro /Huachuma outdoors

Het was heel bijzonder en heel intens. Mijn onzekerheden en angsten kwamen naar boven. Ik wist dat ik bepaalde dingen had maar niet zo diep. Gelukkig is San Pedro liefdevol en zacht maar zeker krachtig en dat heeft me anders doen kijken naar mijn onzekerheden. Er is een bepaalde spanning weg en de behoefte om me telkens te bewijzen. Ook leek het alsof ik geleid werd en er een diepe wil was om mijn hart te volgen. Toen ik dat toeliet flowde alles en had ik zulke mooie open gesprekken en inzichtingen waar ik echt heling voelde en spanning losliet. Ik had niet gedacht dat het weer zo intens zou zijn maar toch ook zo liefdevol en leidend. Ik heb echt wel mijn wil en drive terug om te genieten van het leven wat ik een periode kwijt was.

Rinesh

 

Ik heb San Pedro/Huachuma ervaren als een bijzondere ontmoeting. Ik heb veel kunnen loslaten dankzij Huachuma (spugen, blazen, roggelen). En op deze manier opende eindelijk weer mijn keelchakra zich. Wat fijn!

De dingen die in mijn hoofd omgingen werden uitvergroot en als ik daar niks mee deed kreeg ik letterlijk hoofdpijn. Als ik mij uitte kon het stromen en ging mijn hoofdpijn weg. San Pedro/Huachuma liet mij zien hoe belangrijk het is dat ik wel mijn momenten pak om mij te uitten.

Huachuma liet mij ook zien hoe ik ergens mee om kon gaan als iets mij stoorde. Dat was erg humoristisch.
Huachuma liet mij ook zien dat ik mag genieten. Ik genoot en geniet nog steeds van mezelf, omdat ik er ben. En hoe bijzonder het is om “mens te zijn”. Het was net of ik daar toestemming voor nodig had.

Er kwam ook een ongelofelijke Oerkracht vrij, ik heb getrommeld en oerwoudgeluiden gemaakt. Wat was dat heerlijk. Ik stond even in het middelpunt en dat was echt even heel vreemd en mooi tegelijk. Wauw, geweldig!

Ook kwam ik weer in contact met mijn bekken waar ik de eindeloze liefde weer kon voelen. Ook die energie/chakra kon ook weer stromen. Mijn seksleven is vooruitgegaan.

En toch blijf ik het ook een beetje eng vinden, in m’n hoofd hè ;)S

De begeleiding heb ik als fijn ervaren, ik kon zelf heel goed aangeven wat ik nodig had. En dat heb ik ook gedaan. Daar gingen ze stuk voor stuk goed mee om.

De locatie was buiten, erg mooie plek met een fijne energie.

Anoniem


Tijdens mijn eerste reis met Huachama, heb ik echt enorm veel geleerd. Zowel qua oude trauma’s van 14 jaar geleden, waarvan ik vergeten was dat ik ze verdrongen had, als que grenzen trekken, mezelf en het leven (met en zonder andere mensen) terug te leren appreciëren. Te veel om op te noemen, eigenlijk. Ik volg al jaren therapie en heb al van alles geprobeerd en ik heb het gevoel dat ik in één dag meer heb geleerd dan in al die voorgaande jaren.

De begeleiding was perfect. De omgeving was heel rustgevend. Ook heel fijn dat er rekening werd gehouden met mijn allergieën en veganisme. Was aangenaam om daar niet aan te moeten denken, zeker na zo’n zware nacht.

Net wat ik nodig had. Als je het gevoel hebt dat je jezelf of anderen niet begrijpt, of dat er iets vast zit in je lichaam of zelfs vaak pijn ervaart (zoals ik), twijfel dan niet langer en probeer San Pedro. Ik heb veel minder pijn nu, sta rustiger in het leven en hoop dit gevoel nog lang te kunnen vasthouden.

Anoniem


Huachuma outdoors

Voelen!!!
In eerste instantie vooral “voelen”. Voelen wat het is om man te zijn, rauw met de voeten op de grond stampen, lekker brullen als een leeuw om mijn plek als man te claimen. Het is oké om man te zijn! Ik merkte dat ik weer een laagje dieper in het “man zijn” ben mogen gaan. Tja, het leren zal waarschijnlijk nooit stoppen. Mijn innerlijke man droeg blijkbaar nog een schaamte met zich mee, het idee van iets fout te doen als ik genegenheid toon naar een andere dame dan mijn vrouw. Als ik iemand een welverdiende knuffel geef, voeten warm wrijf of toe dek met een dekentje, dan doe ik dat uit compassie voor mijn medemens, punt. #me(n)too
Heerlijk hoe de tijd een loopje met je neemt. Geen idee wanneer ik mijn laatste glas heb gedronken, dus ook niet weten hoe laat het uitgewerkt zou zijn. Eigenlijk is dat mijn teken dat ik langzaam terug keer uit mijn trip, als ik wil weten hoe laat het is. De begeleiding had ook verteld dat als je echt honger krijgt, dat ook een teken is dat je langzaam terug keert. Wave after wave, slowly drifting, ja wadde dadde! de meeste medereizigers waren stilaan terug en gingen slapen en ik dacht dat ik zo langzamerhand het beste wel gehad had. Ik was niet echt moe maar had wel zin om te gaan liggen dus heb ik welterusten gezegd en in mijn tent gekropen rond 01:00. Nog even na genieten op die laatste golf, ogen dicht en hopen op visuals, want die had ik niet gehad, buiten de lichte tunnel/focus visie.
Laatste golfje? Een dikke vette tsunami op m’n dak! Patroontjes, beelden, projecties, de hele ratteplan. Toch maar effe de oogjes open doen, dit gaat wel heel hard. WTF, dit stopt niet als ik mijn ogen open doe?! Alles komt nog harder op me af. Kalm, rustig, adem… in de verte hoor ik iemand praten, dat is iemand van de begeleiding en ik bedenk me dat ik wel safe ben ook al lig ik misschien niet meer in mijn tent.
Relax, blijven ademen en geef je over! Mooie lessen geleerd op een zachte manier. Onder andere drie wensen mogen doen. Ik heb mogen ervaren hoe het is om achtereenvolgens, vrij van angst, zonder oordeel en in liefde te mogen leven. Dat voelde niet echt bijzonder, niet anders dan ik mij normaal voel, omdat je die kwaliteiten al bezit, zo ben je geboren.
Zo ben ik geboren en zo kan ik alles aan… dus, gedaan met voor een baas te werken, ik ben mijn eigen baas. Alle angst en oordelen overboord om mijn non profit organisatie op te zetten om te handelen in liefde.
Dank aan alle deelnemers, jullie waren stuk voor stuk de puzzelstukjes die ik nodig had om mezelf te kunnen aanvaarden in wie ik ben maar vooral naar wie ik kan zijn!
Alle lof voor de begeleiding!

Anoniem


Hele mooie en informatieve site, prettig mail contact, en ook net voor en tijdens en na de ceremonie goede uitleg en begeleiding, dit was mijn eerste reis met San Pedro (in Budel)

Ik was steeds misselijk en had hoofdpijn, ook nog dag erna, was daarvóór al niet helemaal lekker dus … Had misschien nog wat extra moeten nemen maar wilde niet nog beroerder worden.

De ervaring was dus minder intens dan vroegere ervaringen met aya, en psilocybine, maar heb toch heel veel geleerd, en ook mijn vraag: nog een keer de Liefde voelen en de Eenheid ervaren, dát is toch gebeurd, alhoewel het op een andere manier gebeurd is dan gedacht, maar ook dát is oké.

Ik vond het binnen wat donker en benauwd (lag w.s. aan mezelf) en buiten was het erg koud, maar ja….. ha ha, daar is niet zoveel aan te doen he? Het vuur was fijn en ik kreeg echt zoveel hulp met lekker inpakken in de dekens en zo.

Heel fijn, en vooral haha, het nummer wat ik eerst ‘te mierzoet’ vond, HawaÏaans nummer over: Het spijt me, vergeef me, dankbaarheid, liefde, , dat nummer werkt nog steeds door.

Ik vond ook het trekken van de kaarten ongelofelijk!!!!!!!! Hou dat erin.

Anoniem


Mijn eerste Huachuma reis ( samen met mijn levensgezellin en een goede vriend) was een ietwat bizarre maar zeer aangename ervaring. Ik had de indruk door iemand gemasseerd en heen en weer geschud te worden , maar heb geen flauw benul wie dat zou kunnen geweest zijn. Soms was het best wel heftig. In ‘normale toestand’ zou ik er nooit in slagen om zo snel en zo gecoördineerd met mijn voeten te stampen en mijn benen te trappelen. Ik had dat het gevoel  een Afrikaanse dans  uit te voeren maar dan liggende  op mijn matras. ?

Mijn lichaam kwam telkens automatisch in beweging: het schommelde, gaf zich over aan stuiptrekkingen, spiertjes trilden en beefden langs alle kanten en ik kreeg de ene warmtegolf na de andere over diverse lichaamsdelen. Ondertussen kwamen diverse fijne  geuren aan- en afgewaaid en genoot ik van een intens sterk variërende lichtspel. Dit heeft  in al zijn intensiteit -achteraf beschouwd zo’n zevental uren geduurd- maar in mijn beleving was het amper een uur. Daarna heb ik nog de ganse nacht genoten van een rustig uitdeinen met vooral de geuren, het lichtspel en de warmtesensaties. Het was een ongelofelijke aangename ervaring.

Nu een week later, denk ik er nog altijd met heel veel enthousiasme, overgave maar ook een tikkeltje heimwee aan terug. Niet dat de effecten helemaal verdwenen zijn, zeker niet. Ik blijf regelmatig aangename lichamelijke sensaties hebben maar veel minder sterk en minder lang. Ik voel heel vaak mijn hart en meer in voeling met mijn lichaam in het algemeen. Daar ben ik blij om want dat was één van mijn motivaties om aan de ceremonie te beginnen: meer in het nu te blijven via het lichaam. Ik blijf een algemene lichamelijke ontspanning voelen en misschien het meest opmerkelijke is mijn geestelijke helderheid, waar ik bijzonder blij om ben.

Onze begeleiders waren bijzonder aangenaam, zorgzaam liefdevol, ter beschikking en ook bij de pinken. Ik heb ervoor gekozen om heel dicht bij mijn eigen proces te blijven maar ik had eigenlijk ook graag wat meer met hen gechat, gelachen en gegekscheerd. Beiden zorgden ze door hun aanwezigheid op de achtergrond voor een gevoel van veiligheid. Je kon goed voelen dat ze er niet waren voor zichzelf maar helemaal in functie van ons. Ze waren ook bijzonder flexibel. Schatjes gewoon.

Wat wel ook het geval is, is dat mijn slaapritme verstoord lijkt. Ik ben de laatste dagen steeds wakker rond 4 à 5 uur. Ik ben er niet noemenswaardig meer moe door: het lijkt of ik gewoon meer energie heb.

Filip


Dit was heel speciaal, moeilijk in woorden uit te leggen ? Eerst een uur of 2 wat verward, een beetje suf. De misselijkheid kwam op na een uurtje. Deze is voor mij ook de rest van de reis gebleven (maar viel mee zolang ik voldoende gember thee dronk). Na een uur of twee ben ik gaan liggen en is het gedurende een drietal uur zeer intens geweest. Om het uur werd ik ‘wakker’ en had ik een helder moment, en dan onmiddellijk weer vertrokken op reis. Het was een heel mooi gevoel van pure liefde, vergiffenis, alles in de vorm van energie en frequentie zien. Je ziet en beleeft de natuur zeer intens, alsof de bomen en gras enz. echt leven en ademen (wat ook zo is ?).
Na deze zeer intense drie uur begon het iets te minderen (naar de avond toe). Vanaf het donker was nog minder, maar kon nog steeds niet slapen, doordat ik toch wat misselijk was en zo overweldigd van de ongelooflijke ervaring.
De omgeving was heel mooi en sereen, omgeven door groen. Dit werkt zeer rustgevend en maakt de reis nog zoveel mooier.
Zoals reeds gezegd vond ik de begeleiding absoluut top. Zeer lieve mensen met een positieve energie. Ik had zeer veel vertrouwen in de begeleiders, wat volgens mij zeer belangrijk is voor een goede reis. Zij hebben vooraf alles goed uitgelegd wat we konden verwachten, en namen de tijd om vragen te beantwoorden. Zij waren zelfs zo lief om kopjes thee te halen voor de deelnemers. Ook kwamen zij af en toe checken bij de deelnemers die alleen waren of alles in orde was, maar zij deden dit op een rustige en zachte manier, zonder zich op te dringen. Eerlijk gezegd kan ik geen advies geven want alles was perfect!


 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.