Huachuma / San Pedro

Huachuma / San Pedro

Waar komt het vandaan?

Huachuma is de inheemse naam voor de Trichocereus Pachanoi Cactus. Net zoals Ayahuasca, Iboga en Peyote wordt het binnen sjamanistische tradities als een heilige medicijn plant beschouwd. Traditioneel komt het uit het Andesgebergte en wordt hij gevonden in Peru, Argentinië, Chili, Bolivia en Ecuador. Vanwege het gebruik door de geschiedenis heen is het tegenwoordig beter bekend onder de naam San Pedro. Het wordt nog steeds in Zuid-Amerika gebruikt om te helen van psychische, lichamelijke, emotionele en spirituele ziektes en disbalans.

De cactus bevat o.a. de werkzame stof Mescaline, deze zorgt voor de entheogene werking, zoals DMT in Ayahuasca en phylosobine in paddenstoelen.


Wat doet het?

Huachuma/San Pedro heeft een sterk reinigende werking op diverse lagen, zowel emotioneel, mentaal als spiritueel. Het helpt je een hogere staat van bewustzijn te bereiken, het helpt je te genezen, te groeien, te leren en te ontwaken, het verscherpt je intuïtie en helderheden. Het leert ons om in balans en harmonie te leven, het leert ons medeleven en begrip te hebben en laat ons zien hoe alles lief te hebben en te respecteren. Het verbindt ons met alles wat leeft en laat ons het eenheidsbewustzijn ervaren.

Een reis met Huachuma is een reis met veel zachtheid, daarin kunnen we ook zien waar eventuele belastende zware energieën vastgehouden worden, Persoonlijke issues uit het verleden kunnen naar boven komen, we krijgen te zien waar het vandaan komt, en wat de leer hierin is. Door simpelweg te kijken, te zien en ervaren wat er in het hier en nu ervaren mag worden, kunnen we onszelf hierin helen en bevrijden.
Huachuma verbindt ons weer met onszelf en met moeder Aarde, het leert ons weer de goddelijke energie in onszelf te zien. Dat wij allen speciaal zijn en gezien mogen worden.


Ceremonie

De ceremonie vindt overdag plaats zoals het vanuit de oude tijd ook bedoelt was, door de invasie van de Spanjaarden is deze ceremonie destijds naar de nacht verplaatst. Bij aanmelding ontvang je aanvullende informatie om je voor te bereiden op je reis. Ook zullen we je een vragenlijst toesturen waardoor wij je zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden en kunnen nagaan of er bepaalde medicatie/middelen zijn waardoor een reis met Huachuma een gevaar kan opleveren.(zie ook contra indicaties). Indien nodig zal dit besproken worden.

De inname van Huachuma (poeder) zal in rondes gebeuren en met appelsap, ananassap of water worden ingenomen.

Een Huachuma ceremonie duurt gemiddeld tussen de 10 en 16 uur, dit verschilt per persoon. Je kunt tijdens de ceremonie op een matras liggen , ergens zitten of bewegen, bij onze buiten ceremonieën is een kampvuur waarbij we bepaalde loslaat rituelen doen.  Tijdens de ceremonie word je ondersteund door ademmeditaties, (live)muziek en verdere begeleidende activiteiten.


Verschil Ayahuasca en Huachuma

Daar waar Ayahuasca vrouwelijk is, is Huachuma mannelijk, echter in energie kan zij wel degelijk vrouwelijk aanvoelen aangezien Huachuma in zachtheid werkt.

Huachuma, of ook wel de San Pedro cactus, heeft een ander effect dan Ayahuasca. Ayahuasca helpt om inzicht in jezelf te krijgen, verloren zielsdelen te (her)vinden en helen, en het innerlijk kind tot leven te laten komen. Het is een reis naar binnen. Huachuma is ook innerlijk werk echter meer naar buiten gericht. Het helpt je ervaringen te integreren, inzichten te verkrijgen en verbindingen te ervaren met de wereld om je heen. Huachuma kan visionair zijn zoals Ayahuasca maar is dat meestal niet of korte tijd in de zin van caleidoscopische kleuren en vormen, grotendeels is het van een andere energetische orde. Maar ook dit kan voor een ieder weer anders ervaren worden . Het laat je de illusie zien! De ervaring is magisch!

Een mooie docu over Huachuma en Ayahuasca;

 


Contra-indicaties

 • Allergie of overgevoeligheid voor Huachuma, mescaline of leden van de familie Cactaceae
 • Alcoholgebruik en/of verslaving
 • Ziekten van hart en bloedvaten (w.o. hartritmestoornissen) en medicatie
 • Borderline, schizofrenie, opname in psychiatrische instelling of klinieken en psychose
 • Lage/hoge bloeddruk (zie cacao therapie!)
 • Zwangerschap
 • Lever/darm gerelateerde ziektes zoals bloedende darm
 • Medicijnen zoals anti depressiva, bloeddrukverlagers, anti-histamine en slaapmedicatie, chloorpromazine, fenothiazines, immunomodulantia
 • Heroïne, Methadon, crack, meth of cocaïne, GHB en Ketamine
 • Suikerziekte en medicatie
 • Ben je bekend met één van bovenstaande zaken, neem dan even contact met ons op zodat we samen met een arts kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn!

 


Locaties/deelname

Deze ceremoniën vinden in de zomer plaats vanaf juni t/m augustus/september op een magische plek in Brabant in de natuur. In de maanden september t/m mei vinden de ceremoniën plaats in Budel, dit is deels binnen en deels buiten en ook daar zal gebruik worden gemaakt van een kampvuur.

De groepjes in Brabant zijn altijd max. 15 pers, in Budel altijd max. 4 personen. Uiteraard kun je ook een individuele reis maken , met 2 personen of een eigen groepje samenstellen.

Wil je op de hoogte gehouden welke data er ceremonieën gepland staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina.

Wens je vrijblijvende info/advies, neem gerust contact op.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.