Kambo ceremonie

Kambo ceremonie

Kambo is een medicijn welke komt van de afscheiding van de grote boomkikker, de Phyllomedusa bicolor.

Deze kikker komt voor in zuid Amerika en wordt door inheemse stammen gevangen en ontdaan van zijn afscheiding. De afscheiding heeft een zuiverende werking. De kikker komt tevoorschijn als het regent en omdat hij geen natuurlijke vijanden heeft is hij makkelijk te vangen. Hij wordt met respect ontdaan van zijn afscheiding en wordt daarna ongedeerd weer vrijgelaten.


Wat doet Kambo?

Kambo is een entheogeen middel met een krachtig reinigingsritueel, het laat ons zien wat we los kunnen laten.

Het ontdoet je van je Panama, je negatieve energie, weerstand en luiheid, zet je chakra’s weer in balans en je wordt geschoond van oude patronen en gewoontes die je niet langer dienen. Het verbind je met je natuurlijke wijsheid.

Het geeft je inzichten, vaak heel simpel, maar krachtig.

Doordat je veel water drinkt voor en tijdens de ceremonie verbinden de oude gifstoffen zich en kunnen die het lichaam verlaten d.m.v. braken, heftig zweten en/of dringende ontlasting. Kambo dood schadelijke bacteriën en parasieten, boost je immuunsysteem en zuivert je bloed en reinigt je lever…

Kambo kan gebruikt worden bij diverse klachten zoals o.a. allergieën, maag/darm klachten, hoofdpijn. Op korte termijn kan dit zich uiten in alertheid, verbeterde weerstand, minder vermoeid zijn, betere concentratie en betere focus. Op de langere termijn zorgt het voor een verbeterd immuunsysteem, en een algemeen verbeterde gezondheid.


De ceremonie

Bij Cygnus zorgen wij voor een veilige en sfeervolle setting en wordt de ceremonie altijd begeleidt door ervaren begeleiders welke zich lange tijd hebben verdiept in de energie spirit van de Kambo en zelf vele kambo sessies hebben ondergaan.

Het is aan te bevelen om 24 uur voor de ceremonie geen vlees te eten, zo licht mogelijke voeding tot je te nemen en koffie en alcohol even te laten staan. Dit om zo bewust en open mogelijk de Kambo te kunnen ontvangen. Daarnaast 12 uur voor de ceremonie niets meer eten en drinken, water en kruidenthee is onbeperkt toegestaan.

Ongeveer een kwartier voordat de ceremonie begint, drink je ongeveer 1,5 liter water, hierdoor kunnen de gifstoffen zich in je lichaam verbinden.

Er zijn 2 mogelijkheden voor een kambo ceremonie, met voorafgaand toediening van Sananga en/of rapé of zonder ,laat dit indien je aanmeldt ook even weten , er zit maar een klein verschil in kosten hierin.(+5,- / +7,50)

De opperhuid wordt vrijgemaakt d.m.v. het aanstippen van de huid met een gloeiend stokje en op die manier wordt de Kambo aangebracht. Bij vrouwen is dat traditioneel op het onderbeen en bij mannen op de bovenarm echter kun je altijd zelf aangeven indien een andere plek beter voor jou voelt, zodat we hier samen in af kunnen stemmen. Bij vrouwen wordt gestart met 3 plekjes welke op kunnen lopen naar 5 en 7 , bij mannen wordt gestart met 5 plekjes welke op kunnen lopen naar 7 en 9.

Tijdens de ceremonie is het het beste om lauw of warm water te drinken, dit om evt. pijn in de buik te voorkomen. De effecten van de Kambo zullen het heftigst zijn in de eerste 15-20 minuten. Raadzaam is  je over te geven aan wat zich aandient.

Je hart gaat sneller kloppen en je krijgt het warm, erna voel je de Kambo door je lichaam “scannen” en je gezicht kan op gaan zwellen. Het opzwellen verschilt per persoon. Weet dat dit ook weer wegtrekt. Erna kan de misselijkheid opkomen en kun je gaan braken, overmatig zweten of dringend naar het toilet moeten.

Dit duurt meestal tussen de 15 en 30 minuten. Erna kun je nog lekker na flowen.

De effecten van de Kambo kunnen zich gelijk aandienen na de ceremonie maar kunnen ook pas worden ervaren in de dagen erna. Het prettigst is om de dag van de ceremonie rustig door te brengen, je lichaam heeft hard gewerkt dus wees lief voor jezelf.

Aanbevolen is om de Kambo 3 keer te doen binnen een maand tijd. Dit om te zorgen dat alle nieuwe cellen door de kambo gereset worden en zo het volledige effect te kunnen bereiken. Dit is niet de enige manier, indien je eerder Kambo hebt ontvangen kun je het ook elke week of zelfs 3 dagen achtereen doen.

We kunnen bij je eerste sessie samen een persoonlijk plan op maat maken n.a.v. jouw wensen in bv binnen welk termijn drie maal te doen en met of zonder Sananga en/of Rapé.

Bij een Kambo ceremonie is het ook prettig de Inner Trauma Healing voorafgaand erbij te doen , dit kan in één ceremonie tegelijk gedaan worden en brengt je de zachtheid voor jou zelf , om zo op een wat rustigere en zachtere manier de kambo te kunnen omarmen. Laat gerust weten waar jouw wensen liggen .


Contra-indicaties

Indien één van onderstaande zaken van toepassing is op jou neem dan even contact met ons op aangezien er altijd ook hieronder weer uitzonderingen kunnen zijn ;

 • Als je hartproblemen hebt
 • Medicatie voor lage bloeddruk gebruikt
 • Als je een beroerte hebt gehad
 • Als je een hersenbloeding hebt gehad
 • Als je een aneurysma of bloedprop hebt
 • Als je serieuze mentale gezondheidsproblemen hebt
 • Als je chemo of bestraling krijgt of in de 4 weken daarna.
 • Als je immuun onderdrukkende medicatie gebruikt voor een orgaantransplantatie
 • Als je de ziekte van Addison hebt
 • Bij epilepsie
 • Als je pas een grote operatie hebt ondergaan
 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft

Als je twijfelt of je deel kunt nemen aan een Kambo-ceremonie neem dan contact op met ons en overleg met je arts.


Mocht je interesse hebben of meer info willen, neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Reacties zijn gesloten.