Kambo

Ervaringen 

 

Kambo cyclus 3x
Ik vond mijn Kambo ervaring intens. Pittig. Een detox. 2.0 In mijn hart voelde ik dat ik dit graag wilde doen. Oude rommel loslaten en hernieuwd en opgeschoond beginnen met mijn weg naar een waar gezond lichaam. Dit heeft kambo mij gegeven, maar ook emotioneel heb ik los kunnen laten. Verdriet, boosheid en angst kwamen los en kon ik er laten zijn.

Het was best een zware ervaring.  De keer dat ik de kambo de avond voor mijn ayahuasca reis deed was perfect. Helemaal de juiste setting en lekker vrij. De tweede en derde sessie waren ook perfect  maar voor mijzelf neem ik er de volgende keer meer tijd voor. Dus of lekker in de buurt slapen, of een kambo sessie thuis.  Een hele fijne begeleiding en coaching. Van zowel de eerste 2 x van D als de laatste keer van M. Zoveel liefde en steun. Ik ben hen heel erg dankbaar.

Dennis


Ik heb nu drie keer een kambo sessie gedaan. Elk met ongeveer een maand ertussen.

De effecten van de eerste twee keren waren ongeveer hetzelfde en was erg benieuwd naar deze keer. Een voordeel is dat ik de gang van zaken nu wel ken en er meer ontspannen in sta. Ook omdat begeleider D de ceremonie begeleidt en dat geeft me alle vertrouwen en rust voel ik.

Toch verliep deze ceremonie totaal anders dan de eerste keren. Veel meer diepte en werking.  Het fijnste was dat het ‘onbehaaglijk’ misselijk worden er niet was.  Na het opzetten van het medicijn voelde ik mijn hoofd gloeien  van de warmte en uitzetten alsof er een ballon opgeblazen werd. Ook de lippen droog en de gehemelte droog en verdoofd. De plekken waar het meeste gebeurde was net onder de ribbenkast en in de darmen. Zo duidelijk had ik het nog niet eerder gevoeld.

Het mooiste van kambo zijn de na-effecten. Ook nu weer erg licht in mijn hoofd, (niet vergelijkbaar van alcohol of koffie), alsof er een last of druk weg is genomen. Meer helderder denken en voelen en meer rust in mijn lijf.  Erg opgewekt in humeur en dat blijft nog dagen zo.

Verder zijn de spieren ontspannen en ben beweeglijker.

Voor mij allemaal tekenen dat er veel ‘ballast’ weg is en daardoor meer ruimte vanuit zuiverheid….

 

Hans


Wauw wat een ervaring. Overweldigend, super, heftig en intens, emotie, focus energie Wauw ik vlieg, bruis van de energie en voel me al zo anders. Wat een reiscombinatie. Dinsdag 14.30 uur Best wel nerveus en spanning1,5- 2 liter water gedronken  in ceremonie ruimte. Tijdens drinken heeft mijn begeleidster uitgelegd wat er kan gebeuren en na uitleg werden in mijn linker boven arm 5 brandpuntjes gemaakt. Niet veel later werd de Kambo gezet. Binnen 2 minuten zweten, zweten liep echt leeg boven emmer. Mijn kleding was drijfnat. Ik viel voorover op mijn matrasje en niet veel later erg misselijk en overgeven, pijn in arm en ik voelde de kikker in mij. Mijn gezicht en keel waren opgezet. Leek ook wel een beetje op een kikker. Voelde mij zo verbonden en in heel mijn lijf maar met name benen, armen en hoofd voelde ik dat er werd gewerkt. Ook zag ik vlak bij mij beelden van mens/dierachtige wezens die ik niet kon beschrijven terwijl ik ze wel zag. Na een 1,5 uur werd het langzaam iets rustiger en kwam ik in een heerlijke relaxtoestand. Enige tijd later kwam ik langzaam weer bij en na een tijdje sloten we gezamenlijk de ceremonie af door drakenbloed op de puntjes te doen. Ik voelde zoveel opschoning, rust,energie en dankbaarheid tot tranen toe. Inmiddels was het ruim 18.00 uur geweest. Ik kreeg een paar speltwafels met humus en een heerlijke kop bouillon. Daar werd ik weer mens van ondanks mijn opgezette gezicht. Het bijkomen deed ik lekker buiten op een heerlijke bank/sofa/ bed in een U vorm. Na een kaartje te hebben getrokken New Vision en nog even praten ben ik onder de douche gegaan en gaan slapen.


 

Reacties zijn gesloten.