Krachtvoorwerp maken

Krachtvoorwerp maken

Deze workshop is zowel voor volwassenen als kinderen vanaf 5 jaar, ook erg leuk om samen te doen met uw kind.

Binnen oude volkeren wordt veel gebruik gemaakt van rituele voorwerpen, o.a. veren, trommels, (edel)stenen, medicijnbuidel, gedroogde planten, krachtstokken en cirkels, schelpen, ratels, dromenvangers en nog veel meer.

Zelfgemaakte sjamanendrum

Door het gebruik van deze voorwerpen haal je de onstoffelijke krachten naar onze wereld om er in de materie mee samen te werken.

Ook door er symbolen en tekens op te maken kun je er weer een andere energie aan mee geven. De combinatie van dit alles maakt dat het jouw persoonlijke krachtvoorwerp wordt.

Je maakt als het ware iets ongrijpbaars, grijpbaar. Een integratie en verbinding maken met de ongrijpbare krachten. Het zijn materiële vormen van krachtvelden

Alle bomen, planten, stenen, dieren, kleuren, kruiden enz. beschikken over hun eigen specifieke energie (kracht). Door materialen te combineren maak je jouw eigen unieke krachtvoorwerp.

Een krachtvoorwerp kun je maken met een bepaalde intentie, bijvoorbeeld het versterken van een eigenschap in jezelf; kracht, zelfvertrouwen, openheid, verbinding. Alles wat verwerkt wordt in het voorwerp of de stok is van natuurlijk materiaal. Ieder materiaal en elk symbool kan gebruikt worden, als het maar betekenis voor jou heeft.

Handgemaakte smudgeveer


Hoe ziet de workshop er uit?

Tijdens de workshop gaan we het bos in om jouw stok/tak of wat je dan ook vindt aan natuurlijk materiaal ‘tegen te komen’. Je mag ook zelf een voorwerp meenemen welke je al eerder hebt gevonden. Het mag groot, klein, dik of dun, gekronkeld, recht of rond zijn, het is van belang dat jij voelt dat het verbinding met jou wil maken.

We zullen door middel van meditatie verbinding maken met het voorwerp en kijken of het jou iets te vertellen heeft, waarvoor is het op dat moment bedoeld. Welke energie of kracht in jouw voorwerp wil komen. Welke verbinding en integratie is bedoeld plaats te vinden.

We zullen het d.m.v. stenen, kleuren, symbolen, veren enz. voorzien van die kracht/ intentie. Je kunt ook zelf natuurlijke materialen meebrengen waarbij jij voelt dat deze bestemd zijn voor jou ‘krachtvoorwerp’ Ook het bewerken ervan is mogelijk.

Aan het eind van de workshop zal er een laatste ‘verbindings’ inwijding plaatsvinden en kun je samen met jouw ‘krachtstok/voorwerp’ verder op je pad in dit leven.

Er zijn diverse mogelijkheden waarvoor je jouw krachtstok/voorwerp kunt gaan gebruiken, je zult zelf gaandeweg in de workshop voelen waarvoor dat zal zijn. Je kunt er b.v. mee mediteren/in gesprek gaan, energetisch reinigen van anderen of een ruimte, het openen/krachten aanroepen van een ruimte, als kracht voorwerp in jou huis of werkruimte plaatsen, of bij je dragen enz.


Mocht je een workshop willen volgen, neem dan contact op.

Let op! De workshop is momenteel alleen te volgen in Zoetermeer.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.