Kinderklank workshop

Kinderklank workshop

Wij organiseren een aantal keer per jaar met heel veel plezier een kinderklankochtend of middag voor ouder en kind. Deze middag staat vooral in het teken van klankschalen en vele andere instrumenten en het ervaren van de geluiden en de trillingen die deze geven. Klankschalen zijn afkomstig uit Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya. Ze worden gebruikt als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten, relaxatie ondersteunende geluidsbronnen en als instrumenten bij het snoezelen. Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. En dat is dan ook wat we op zo’n middag of ochtend zullen ervaren.

Daarnaast is het natuurlijk magisch om de vele andere instrumenten die kinderen vaak nog nooit gezien hebben te mogen bespelen en te leren kennen zoals; de Hapi, Indianen trommels , afrikaanse trommels, koshi’s, diverse ratels uit vele landen , vingerpiano’s en nog veel meer!


De trillingen van de muziek zorgen voor ontspanning en voor een moment van rust. Op deze ochtend of middag beginnen we met kennis te maken met elkaar en alle bijzondere instrumenten. Hoe klinken al deze instrumenten en hoe bespeel je ze? Daarna leggen we ook uit hoe en op welke niveaus een trilling werkt,  dit zal voor velen een uitbreiding van bewustzijn geven, hoe jong of oud we ook zijn! Hierna gaan we ontspannen op de klanken. Het lekker mogen liggen en genieten van de diverse geluiden is misschien iets nieuws, daarom is er ook alle ruimte voor de uniek persoon in zijn doen en laten. Ieder gevoel of idee wat hieruit voort komt, mag er ook gewoon zijn.

Daarnaast zullen ook alle ouders en kinderen zelf de instrumenten bespelen. Dat gaat natuurlijk gepaard met veel plezier, voelen en verkennen van welke klanken of instrument en dus trilling jouw kind en jouw als ouder aanspreekt. Je resoneert met de trilling, en de klank, welke in jouw ziel vibreert en aansluit. Hierdoor ervaren jij en je kind een uniek moment samen. Tussen alles door trekken we kinderkaartjes en zal er een meditatie plaatsvinden geheel afgestemd op het kind, een kleine pauze en dan is er ruimte voor expressie!!


Dit gebeurd op traditionele instrumenten zoals de djembe, sansula, sjamaan drum, rainmaker, koshi windspel of trommels waarbij de voeten misschien wel heel voorzichtig of juist vol overgave van de vloer gaan. Alles in deze middag staat in het teken van het ervaren van klanken en mogen zijn wie het kind en de ouder (samen) zijn. Een echte beleving om samen te ervaren, vol met rust, plezier en expressie op vele niveaus.

De kinderklankmiddag wordt op een leuke locatie in Zoetermeer gegeven.

Zie ook onze pagina Kinderklankfeestje!

Wil je weten wanneer de volgende datum is van deze heerlijke workshop? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina of neem contact op.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.