Sananga

Sananga oogdruppels

Sananga wordt van oudsher traditioneel gebruikt door vele stammen in het Amazonegebied. Het wordt als heilig beschouwd (zoals alle plantmedicijnen) en wordt gebruikt voor zowel lichamelijke als geestelijke kwalen. Sananga kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de geest te zuiveren van afleidende energieën, waardoor het zich openstelt voor een volledig nieuwe manier van waarnemen en focussen. Het wordt ook vaak voorafgaand aan de jacht gebruikt om de waarneming en diepte/kleurwaarneming te verhogen.

Hoewel Sananga bekend staat om zijn effecten op het gezichtsvermogen en de visualisatie, wordt dit medicijn beschouwd als een inheems middel voor vele doeleinden.


Wat is het?

Sananga oogdruppels worden gemaakt van de Tabernaemontana undulata struik van Zuid-Amerika. De bast van de wortel van deze struik wordt eerst vermalen tot een fijn poeder dat verschillende malen wordt gezeefd en ten slotte in een sap wordt geperst.


Waarvoor wordt Sananga gebruikt?

De zuivere geest van Sananga ondersteunt een diepe reiniging van geblokkeerde energieën op emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Sananga kan je energieën in balans brengen en verhogen en de wortels van je ziekten en blokkades vinden, wat leidt tot een volledig evenwicht, focus en gemoedsrust. Bovendien staan Sananga oogdruppels bekend om het vergroten van je spirituele visie en bewustzijn en het verbeteren van je vermogen om de intenties van anderen te lezen.

Traditioneel wordt Sananga gebruikt voordat men gaat jagen, omdat het de langeafstandsvisie vergroot. In principe verhoogt Sananga je vermogen om te zien en waar te nemen en verhoogt het je kansen om je doelen te bereiken. Vaak wordt Sananga gecombineerd met andere jachthulpmiddelen, zoals Kambo, die de jachtvaardigheden verder verbeteren. Voor de meeste inheemse stammen betekent jagen een overleving en daarom betekent het een uitzonderlijk belangrijke en cruciale vaardigheid.

Sananga wordt ook aangeboden voor, tijdens en na een ceremonie met San Pedro (Huachuma), Cacao en rapé. Weet echter dat dit medicijn optioneel is en gezien mag worden als toevoeging aan de ceremonie. Bij Cygnus vertrouwen we op ieder plantmedicijn waarmee we werken en dat deze afzonderlijk zijn/haar werking doet.

Daarnaast hebben wij ook een Sananga/Rapé ceremonie of een Sananga/Rapé/Kambo ceremonie, deze zijn afzonderlijk aan te vragen.

Voel dus vooral wat goed voelt voor jou!

Hieronder de geneeskrachtige werking waarbij Sananga ondersteuning kan bieden:

 • Verbetert dag- en nachtzicht
 • Duidelijkere, rustigere geest
 • Diepe meditaties
 • Versterkt de intuïtie
 • Verbetert het helder dromen
 • Ondersteunt de paranormale vermogens
 • Stimuleert stagnerende energieën
 • Om het gezichtsvermogen te verbeteren
 • Om de intuïtie te verbeteren
 • Om een drukke geest tot rust te brengen
 • Voorafgaand aan de meditatie
 • Voorafgaand aan activiteiten die concentratie vereisen
 • Voorafgaand aan activiteiten die een gedetailleerde focus vereisen
 • Voorafgaand aan de slaap voor dieper en helderder dromen (wel een 1,5 uur tussen inname en slapen aanhouden)

Toediening van Sananga

Sananga wordt in beide ogen toegediend waarbij de ogen worden opengehouden en één druppel in elke hoek bij de neus in het oog wordt geplaatst. De ogen worden dan even een paar seconden gesloten waarna men zachtjes mag knipperen om zo de Sananga goed door het hele oog te verspreiden en het zuiveringsproces begint. Men dient de ogen niet dicht te persen aangezien de Sananga dan snel zal verdwijnen uit de ogen dmv de eigen traanvorming.

De Katukina zeggen, hoe meer de Sananga steekt hoe zwakker de fysieke en spirituele visie van de persoon is. Sananga is 100% natuurlijk en niet gevaarlijk. Contra-indicaties voor het gebruik van Sananga zijn oogziekten zoals loslatend netvlies, staar en andere oogziekten. Brildragend is geen probleem , lenzen moeten eerst uitgedaan worden en kunnen na ongeveer een uur na het toedienen van de Sananga weer worden geplaatst.

De tijdsduur zal tussen de 5 en 15 minuten zijn.


Sananga is een inheems medicijn en biedt geen vervanging voor huidige behandelingsmethodes. Cygnus biedt tevens geen advies op medische gronden.

Reacties zijn gesloten.