Inner Trauma Healing

Inner Trauma Healing

 

We kennen het allemaal, stress!

Stress is een ding welke we soms dagelijks meemaken en vaak ook nog eens niet bewust en daardoor ervaren we het niet eens meer als stress zijnde, totdat het zich vast gaat zitten in ons fysieke lijf en we klachten gaan krijgen en/of ziekten . Ook zaken als hoofdpijn, slaapproblemen, depressie enz kunnen zich voordoen. Vaak kan het zelfs al vanaf kind of baby tijd zich ophopen of ontstaan, zelfs al vanaf geboorte.

Ons lichaam bevindt zich dan constant in een hoge staat van alertheid en daardoor in een vlucht, bevries of vecht modus.

Werkdruk, sociale druk, geboortetrauma, onverwerkte emoties uit je jeugd, verlies, geweld, zovele gebeurtenissen kunnen deze trauma’s veroorzaken.

Met Inner Trauma Healing ga je op een innerlijke reis en kun je jezelf bevrijden van vastzittend stress en trauma. Door lichaamswerk en ademwerk kom je weer in contact te staan met je lijf en kun je dit oplossen, meer balans in je leven creëren en je eigen kracht en creativiteit hervinden.

Gun jezelf deze weg naar bewustwording, en creëer ruimte voor je persoonlijke groei, spirituele groei en een algeheel gevoel van welbehagen.


Wat is Inner Trauma Healing?

Trauma zet zich vast in ons lichaam in de vorm van ‘ballen’ en onze ‘ballenbak’ van emoties en trauma ligt in de psoas spier, (voluit Iliopsoas), ook wel spier van de ziel genoemd. Deze spier bevindt zich tussen de onderzijde van de wervelkolom en de bovenkant van het dijbeen, dicht op het heup bot en vebind je romp met je benen. Je kunt je voorstellen dat deze zorg draagt voor balans in je systeem. Door middel van bepaalde oefeningen willen we deze spier samen met de nervus vagus(een zenuw die uit de hersenen komt en naar de organen in de borstkas en buik gaat, deze lopen onder elk sleutelbeen door) activeren zodat zij samen op zoek gaan naar de stress en het eventuele trauma wat vast zit. Dit kan een klein of een groot trauma zijn, een kleine opgehoopte stress of enorm veel opgehoopte stress zijn. Dit zal onder onder goede begeleiding er veilig uit schudden.

Dit is ook wat dieren doen na een gebeurtenis waarbij ze gevaar hebben gelopen, en dus een groot moment van stress hebben gehad. Als het moment voorbij is, ontlaadt het lichaam zich van de overtollige energie/stress door het van zich af te schudden en raken zij zo de stress en spanning kwijt.

Omdat wij als mens zoals wij nu ontwikkeld zijn, de vlucht, bevries, vecht modus niet meer bewust herkennen blijven wij te veel eisen aan onszelf stellen zonder dat we dit door hebben en slaat de spanning op in ons lichaam. Dit komt tot ons in de vorm van druk, stress, angsten en ga maar door.

Door middel van bepaalde houdingen en oefeningen zet je je eigen lichaam ‘aan’ en gaat het op zoek naar de spanning in je lijf. Je lichaam zal gaan schudden om zo te ontladen , dit kan gepaard gaan met diverse emoties zoals bv huilen of schreeuwen. Maar ook gapen of lucht opboeren kan gebeuren, dit alles is ontladen van overtollige energie.

In de fase hierna gaan we verder met een aantal ademhalingstechnieken. Ademen kan je tot rust brengen maar ook emoties opwekken en bevrijden. De ademhaling is een bijzonder krachtig middel om goed te kunnen voelen hoe je op dat moment in het leven staat.

Tijdens de sessie kan ik gebruik maken van triggerpoints, moxasticks en aanrakingen om het zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik vraag altijd van te voren of ik bepaalde plekken aan mag raken, sommige plekken kunnen nl als gevoelig worden ervaren en het is de bedoeling dat jij je zo comfortabel mogelijk voelt tijdens de gehele sessie. De sessie wordt altijd op jou persoonlijk afgestemd. Alles mag er zijn, welke emotie dan ook. Probeer zoveel mogelijk in overgave te gaan met de bewegingen zodat het lichaam het werk goed kan doen en jij verlost kunt zijn van langdurige stress en of trauma en daarmee gepaard gaande fysieke klachten.

Loop jij al langdurig met bepaalde klachten, stress en of vage zaken die je maar geen plek kunt geven en spreekt de ITH je aan, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Bij aanmelding zul je een vragenlijst krijgen waardoor ik beter af kan stemmen of jouw problematiek.

De ITH kan ook gegeven worden in combinatie met een Kambo sessie, kijk even onder de kop Kambo, laat gerust weten waar jij mee aan de slag wenst te gaan via ons contactformulier.


 

Reacties zijn gesloten.