Acrylgieten – Go with the flow

Acryl gieten – Go with the flow

Hoe het ontstaan is…

Velen denken dat acryl gieten een vrij nieuwe vorm van het maken van kunst is, maar eigenlijk bestaat het al sinds de jaren ’30 en is uitgevonden door Mexicaanse kunstenaar en politiek activist David Alfaro Siqueiros. Hij maakte per ongeluk een canvas met vloeibare acrylverf en ontdekte wat de verschillende pigmenten samendeden op basis van de dichtheid van de verf en de zwaartekracht. Sommige pigmenten zakten naar beneden, andere pigmenten duwden zich een weg naar boven. David was zo onder de indruk van het wetenschappelijk fenomeen dat hij verschillende wetenschappers aanschreef om te komen kijken.

Inmiddels is acryl gieten uitgeroepen tot een ware kunst en geëvolueerd in diverse technieken.


Wetenschap en intuïtie

Het effect van de verf tijdens acryl gieten is ongetwijfeld wetenschappelijk onderbouwd, maar in het proces komt ook de intuïtie bij kijken. Je hebt namelijk geen controle op het resultaat. Wat het uiteindelijke resultaat gaat zijn, hangt af van de persoon die het canvas heeft gegoten.

Hoe voelt de persoon zich op dat moment? Wat voor innerlijke processen beroeren de persoon?

Volgens het Hermetisch principe ‘Zo boven zo onder, zo binnen zo buiten’ legt uit dat wat zich binnenin afspeelt wordt uitgedragen naar buiten toe.

En ieder kunstwerk wat gemaakt is, zal een verhaal vertellen. JOUW eigen verhaal…


De workshop

De verf wordt verdund volgens recept en wordt vervolgens gegoten op canvas.

Door het canvas te tilten en te bewegen, ontstaat er een vloeiend ‘go with the flow’ kunstwerk.

Op deze manier kan het kunstwerk je geheel verrassen en compleet ingespeeld zijn op jouw energie.

Na een mooie meditatie gaan we aan de slag om een mooi kunstwerk te maken.

Het programma:

  • Ontvangst koffie/thee met iets lekkers
  • Meditatie van ongeveer 20 á 30 minuten
  • Uitleg giet techniek
  • Kleuren kiezen en klaarmaken voor gieten
  • Pauze 20min (koffie/thee iets lekkers)
  • Gieten canvas 40x40cm
  • Deelronde over het gemaakte kunstwerk

 


Praktische zaken:

De acrylverf die gebruikt wordt is van het merk Amsterdam – Royal Talens. Dit is een zeer goede prijs/kwaliteit verf en behoudt de kleurkwaliteit zowel binnen als buiten.

De workshop wordt op de locaties Zoetermeer en Budel gegeven. Wil je weten wanneer deze workshop plaats vindt? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina of misschien wil je Cygnus op de voet volgen, wordt dan vriend(in) op Facebook.

Natuurlijk mag je ook je eigen groep samenstellen wat heel leuk is als bedrijfsactiviteit, teambuilding of familieactiviteit.

De kosten voor deze workshop zijn €65,- inclusief alle materialen, versnaperingen en deskundige begeleiding.

Het canvas heeft een week nodig om voor te drogen en daarna nog eens 2 weken om uit te harden. Na een week mag het kunstwerk opgehaald worden. Indien deze opgestuurd moet worden, dan komt er nog €10,- verzending en verpakking bij.

Wil je ook nog dat ik het kunstwerk voorzie van een vernislaag, dan komt daar €5,- bij (uiteraard ben je vrij om je canvas zelf de ‘finishing touch’ te geven).

Ik hoop je hartelijk welkom te heten bij deze heerlijke Cygnus workshop.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.